Kennel Lundepoten

MINE HUNDER

Hekla er prosjekthund i 1. generasjon buhundlinje, derfor er hennes fulle navn Hekla B1. Hekla har buhund mor og lundehund far. Hun er en trygg hund som elsker å trene. Hekla ble godkjent ettersøkshund på villt da hun var 1 år gammel. Kan hun få trene er hun i sitt paradis 😊 Hekla er en veldig utrykksfull hund som vet hva hun vil. Slik klarte hun å pare seg med lundehunden Eros bak min rygg sommeren 2018, og fikk sitt første kull i september 2018. Dette er også hennes eneste kull siden hun er prosjekthund. Hekla er på størrelse med en buhund og veier 10 kilo.

hund

Hassel er en søt frøken som ligner mye på en rev. Hun har en reservasjon mot fremmede mennesker, men vi har jobbet kontinuerlig med skepsisen hennes, og nå som femåring har hun kommet så langt at hun vil snuse på fremmede når hun kan få gå bort til de og de ikke kommer bort til henne. Hun har halen oppe når vi går blant fremmede på tur, og fungerer godt i hverdagen. Hun er en veldig elskelig hund som ikke går langt unna eieren. Hassel har lange bein som en buhund, men er i fargene og omfang ellers veldig lik en lundehund. Hun veier 8 kilo. Jeg håper å få paret henne på neste løpetid i juli 2022.

 

 

Irja er renraset lundehund og vårt håp for lundehundavlen vår. Hennes fulle kennel navn er Syrinborgs Tornerose, i det daglige Irja. Hun er ei akkurat passe lundehundtispe på 6 kilo. Hun er den mest snakkesalige i flokken, og ofte den som starter bjeffekalaset. Ellers ei tøff lita frøken som nok tror hun er større enn hun er. Hun skal pares denne høsten ved neste løpetid. Irja har ett lite utstillingscert, og vi vil fortsette å stille henne etter drektigheten.

Eirunn er renraset buhund. Hun kom inn i kennelen bare to måneder etter Irja, så de to vokste opp sammen som to søsken. Eirunn er en liten bulldoser som brøyter seg fram i flokken. Hun elsker kos og gjeter flokken sin. For øvrig er hun vakthunden i flokken, og passer på alle i husstanden, inkludert de to kattene. Hun har et herlig gemytt og er en trygg og fin hund.  Eirunn skal ha sitt første kull i samarbeid med sin oppdretter etter at hun har fylt to år. Hennes fulle kennel navn er Fantejentas Eirunn, og hun veier 12 kilo.

Heyli Hekladotter B2 av Lundepoten er fra eget oppdrett av Heklas kull. I dette kullet var det tre tisper og to hannhunder. Heyli var den minste fra de ble født, og vi valgte å beholde henne fordi hun har fått så mye av lundehunden – både størrelsen, nakken, de ekstra tærne og ørene som kan lukke seg. Hun har fått tryggheten til buhunden, og er en trygg og kosete hund vi gleder oss til å følge videre.

All rights reserved 2019 ©  Kennel Lundepoten